Anoek Nuyens | ANOEKNUYENS
379

ANOEKNUYENS

Foto: Michiel Cotterink

IMG_2385

Foto: Kick Smeets

anoek2015-3085

Foto: Michiel Cotterink

ng_darkfuture_300dpi

Foto: Michiel Cotterink

Nieuwe_Grond

Foto: Michiel Cotterink

This image has an empty alt attribute; its file name is Hulp-AnnavanKooij-2087-1024x683.jpg

 
Over Anoek
Anoek Nuyens (Amsterdam, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater. Het gesprek dat ze start, strekt zich uit over verschillende maatschappelijke domeinen en podia: van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. 
 
Van 2015 tot 2021 was ze een van de huismakers bij Frascati Theater in Amsterdam waar ze voorstellingen maakte zoals Hulp, Pronk, Tenzij je een beter plan hebt en De zaak Shell (i.s.m. Rebekka de Wit) die in binnen- en buitenland te zien waren. Voor De zaak Shell ontvingen Anoek en Rebekka de regieprijs 2021 en een nominatie voor het Nederlands Theaterfestival. Tevens won Jaap Spijkers voor zijn rol in als CEO in De zaak Shell een Arlecchino. 
 
Naast haar theaterwerk schrijft Anoek ook, o.a. voor De Correspondent waar ze voor een van haar series werd genomineerd voor de Loep en later Marie Kleine-Gartman Pen won voor een van haar essays. Onlangs verscheen haar nieuwe podcastserie Pronk die door NRC werd uitgeroepen tot een van de beste podcasts van 2021.
 
Sinds 2021 heeft Anoek een eigen stichting die ze samen met zakelijk leider Lene Grooten bestuurt: Stichting Bureau Vergezicht. Voorheen werkten ze onder de naam Stichting Documentair Theater, op 22 december 2023 wijzigden ze de naam naar Bureau Vergezicht, de naam van het nieuwe theatergezelschap waarbij ook mede-makers Erik Whien en Rebekka de Wit zich aansloten. Ze ontvangen steun van Giekes-Strijbis Fonds, Stichting Doen, VSB Fonds, Dioraphte, Innovatielabs en Fonds Podiumkunsten.

Over Bureau Vergezicht
Bureau Vergezicht is het kersverse theatergezelschap van artistiek leider Anoek Nuyens en makers Erik Whien en Rebekka de Wit. Bureau Vergezicht maakt onderzoekende en meeslepende verhalen over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid. Het gezelschap onderzoekt de rol die kunstenaars kunnen spelen in een wereld waar de klimaatcrisis aan de hand is en zet burgers, multinationals en de politiek aan tot denken.

Meet weten over het Bureau en de plannen?
Download: Persbericht Bureau Vergezicht

Aan een website voor Bureau Vergezicht wordt hard gewerkt,
klik hier voor de tijdelijke pagina

Contact team Stichting Bureau Vergezicht:
Anoek Nuyens – artistiek leider
Erik Whien – regisseur
Rebekka de Wit – co-schrijver en performer
Lene Grooten – zakelijk leider
Goya van den Berg – dramaturg
Dirk Verhoeven – communicatieman

Je kunt Anoek contacteren via: Anoek@anoeknuyens.com
Voor optredens of lezingen: Goya@anoeknuyens.com.
Voor beeldmateriaal, teksten, interviewaanvragen en alle andere communicatievragen: Dirk@anoeknuyens.com.
Voor zakelijke vragen over voorstellingen kun je contact opnemen met: Lene@anoeknuyens.com. 


Bestuur Stichting Bureau Vergezicht:

Joachim Fleury – voorzitter
Joachim is van huis uit advocaat. Daarnaast is hij al jaren zeer actief in de podiumkunsten in Nederland en Engeland; hij was onder meer lid van de raden van toezicht van het Holland Festival en Sadler’s Wells (het toonaangevende moderne dans theater in Londen), en tot voorjaar 2022 voorzitter van de NAPK en bestuurslid bij theatergroep Boogaerdt/VanderSchoot 2.0. Thans is Joachim bestuurslid bij onder meer Black Sheep Can Fly, Wunderbaum, Dash Arts en Coup Cura. Tenslotte is hij oprichter en voorzitter van Sismo Stories & Performances, een stichting die onder meer bezig is met plannen een nieuw podium te realiseren in Amsterdam Noord.

Mark Fuchs –  penningmeester
Mark is financieringsspecialist bij van Lanschot en daarnaast penningmeester in de besturen van Documentair Theater, Wunderbaum, BvdS, TNdD, Dansersfonds ’79 en bij A Fully Coherent Pan. Daarnaast  penningmeester in de RvT van Paradiso Melkweg Productiehuis. 

Nicole van Vessum  – secretaris
Nicole is directeur van De Parade, v
oorzitter van Acteursgroep Wunderbaum te Rotterdam, Adviseur Fonds Podiumkunsten, bestuurslid Stichting Man Met De Microfoon/Chris Bajema te Amsterdam, bestuurslid theatergroep Boogaerdt/VanderSchoot 2.0. te Amsterdam, juryvoorzitter VSCD Mime en Performanceprijs, voorzitter bestuur Stichting Marjolein van Heemstra te Amsterdam, voorzitter bestuur BAU (platform voor dans en performance) te Amsterdam, bestuurslid choreograaf Jan Martens te Rotterdam/Antwerpen en jurylid Orkater/ De Nieuwkomers. 

Rooster van aftreden Stichting Bureau Vergezicht (voorheen Stichting Documentair Theater)

Stichting Bureau Vergezicht is een culturele ANBI, de jaarstukken zijn hier te lezen:

Beleidsplan 2021-2023
Standaardformulier ANBI 2022
Jaarverslag 2022
Jaarverslag 2021

Beloningsbeleid
Het bestuur ontvangt geen vergoeding of vacatiegelden. Directie en medewerkers krijgen betaald volgens de CAO Toneel en dans.
 
 
 

foto

Illustratie: Tim van Endhoven

This image has an empty alt attribute; its file name is 68621883_2516044195120871_3110103655756333056_o-754x1024.jpg

Foto: Eva Roefs

verwacht

Foto: Wikke van Houwelingen

530443_376810379029658_1411997630_n

Foto: onbekend