Anoek Nuyens | Hulp
1308

Hulp

Hulp-AnnavanKooij-2049

Hulp-AnnavanKooij-2015

Hulp-AnnavanKooij-2087

HULP / FRASCATI PRODUCTIES

Wat betekenen weldoen en medemenselijkheid in de 21ste eeuw?

Vijftig jaar lang bestuurt de oudtante van Anoek de goede doelen stichting Auxilium (Latijn voor Hulp). Sinds de oprichting in de jaren zestig, worden met de stichting diverse kleinschalige medische projecten in Afrika financieel ondersteund. Nu haar oudtante 97 is, vindt ze het tijd voor een nieuwe generatie en draagt ze de verantwoordelijkheid voor de stichting over aan Anoek. Maar welke koers is de juiste? En geloven we eigenlijk nog wel in ontwikkelingssamenwerking anno 2015? Om antwoord te vinden reist Anoek af naar Afrika. Daar ontdekt ze tragische, persoonlijke verhalen, maar ook nieuwe geluiden.

Hulp van theatermaker Anoek Nuyens is een journalistiek theaterproject over een erfenis die dwingt na te denken over een nieuwe missie, verantwoordelijkheid en medemenselijkheid in een tijd waar het individu boven alles gaat.

Lees deel één en deel twee van het verslag dat Anoek schreef voor De Correspondent over haar reis naar Kenia en luister het interview met Radio Eén Vandaag terug.

Van & door Anoek Nuyens eindregie Marjolijn van Heemstra tekst Anoek Nuyens m.m.v. Marjolijn van Heemstra vormgeving Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek dramaturgie Liet Lenshoek film en foto Michiel Cotterink muziek Jet van Helbergen lichtontwerp Ramses van den Hurk scènefotografie Anna van Kooij.