Anoek Nuyens | Tenzij je een beter plan hebt
1462

Tenzij je een beter plan hebt

ar portret selectie-3

ar portret selectie-11

ar portret selectie-8

Frascati Producties in coproductie met De Nwe Tijd / Anoek Nuyens & Rebekka de Wit

In een Japans onderzoeksstation voor apen woont een chimpansee die veel beter dan mensen getallenreeksen bleek te kunnen onthouden.  De onderzoekers trommelden toen in allerijl mensen met een fotografisch geheugen op om het tegen de aap op te nemen. Honderdvijftig jaar na Darwin willen we kennelijk nog steeds geen dieren zijn. Laat staan planten of dingen. En dat is niet alleen omdat we daarmee heel wat rechten zouden inleveren, maar ook omdat het daadwerkelijk onze verbeelding voorbij gaat. Is de mens wel in staat zichzelf uit het centrum van het denken weg te halen?

Inmiddels roepen steeds meer denkers op om de relatie tussen mens, dier, natuur en ding bij te stellen en worden er steeds meer proefschriften over de post-humanistische zaak geschreven. Er zijn zelfs verenigingen die je vragen de mier in jezelf wakker te maken. Omdat ze die proefschriften lang niet allemaal uitgelezen kregen en de mier in zichzelf niet wakker kregen, proberen theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit iets anders. In samenwerking met journalisten, activisten, filosofen, juristen en een mediastrateeg gaan theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit op zoek naar een manier om een wereld te verbeelden waar de mens niet de maat der dingen is. Tenzij jij een beter plan hebt.

Aansluitend aan de theatervoorstelling vindt in elke speelstad een denktank plaats. De voorstelling opent de verbeelding, de denktank maakt het concreet. Samen met betrokkenen uit het lokale maatschappelijke veld en het publiek gaan Nuyens en De Wit het gesprek aan.

Helder en betrokken verhaal over et goede doel Parool over Hulp van Anoek Nuyens

Anoek Nuyens stuurt je niet met niks naar huis Theaterkrant over Hulp

We hangen meer dan vijf kwartier aan haar lippen Theaterkrant over Ik weet er te weinig van van Rebekka de Wit

De Wit laat zien hoe je te verzoenen met de imperfectie van het bestaan. Volkskrant over We komen nog één wonder te kort

eindregie Davy Pieters vormgeving Wikke van Houwelingen & Marloes van der Hoek muziek Christiaan Verbeek video Willem Weemhoff